Setari Cookie-uri

De ce nu este bine sa sari peste micul dejun

Riscul incredibil descoperit de cercetatori. In Marea Britanie, o persoana din 10 nu mananca deloc la micul dejun in niciuna dintre zilele saptamanii.

Persoanele care renunta la micul dejun de trei ori pe saptamana risca sa consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective si sa se ingrase aproximativ 13 kilograme intr-un singur an, potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Renuntarea la prima masa a zilei mareste nevoia organismului de a consuma alimente nesanatoase si poate duce la o crestere cu 13 kilograme a greutatii corporale intr-un singur an, daca acele calorii suplimentare nu sunt arse prin intermediul unor exercitii fizice, afirma autorii studiului, informeaza dailymail.co.uk.

Studiul, realizat cu ocazia Breakfast Week - o campanie nationala realizata in Marea Britanie in numele fermierilor si producatorilor de cereale, cu scopul de a evidentia importanta micului dejun asupra starii de sanatate -, a evidentiat faptul ca alimentele preferate la jumatatea diminetii de persoanele care sar peste micul dejun sunt cipsurile, ciocolata si biscuitii.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: mic dejun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.