Studiile au demonstrat ca dieta raw vegana ajuta la slabire, iar cei care tin acest regim sunt plini de energie si au un risc scazut de boli cardiace sau diabet. Unii experti sustin insa ca exista legume care ar trebui mancate dupa ce sunt gatite.

Dieteticianul Helen Bond afirma ca dieta strict raw vegana nu este recomandata. "Unele legume sunt mult mai sanatoase daca sunt gatite", spune ea, conform Adevarul.ro.

Rosiile ar trebui preparate, nu consumate in stare cruda. Licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosie, protejeaza organismul impotriva unor forme de cancer si boli cardiace. Acesta nu este distrus prin prepararea rosiilor, dimpotriva, prin gatire el este eliminat din celulele rosiei in cantitate mai mare si astfel este mai bine absorbit de organism.

In plus, rosia gatita isi pastreaza vitamina C si beta carotenul.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: legume, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: