Setari Cookie-uri

12 legume si fructe care trebuie consumate cu tot cu coaja

Cojile de citrice, mere, struguri si rosii, toate acestea, dar si altele au proprietati antioxidante uimitoare.

Ganditi-va la antioxidanti ca la niste agenti care fac curatenie in corpul vostru, care utilizeaza toate resursele pentru a contracara efectele nocive ale alimentatiei proaste, ale poluarii, stresului, etc.

In plus, cojile de legume si fructe contin multe fibre, esentiale pentru tranzit, digestie, si protectia in fata cancerului de colon. Iata cateva legume si fructe care ar trebui consumate cu tot cu coaja:

Banana

Coaja de banana continr vitaminele B6 si B12, magneziu si potasiu, dar si mai multe fibre decat fructul propriu-zis. Un alt beneficiu al cojilor de banane este ca ele contin triptofan, care poate creste nivelul de serotonina - despre care stim ca are impact asupra starii de spirit. Un nivel bun de serotonina in sange poate ajuta la reducerea riscului de depresie.

Daca esti curajos, poti manca din prima banana cu tot cu coaja. Daca nu, fierbe coaja timp de cateva minute si mixeaz-o intr-un smoothie cu alte fructe.

Citește și:

Ceapa

Foitele acelea ca de hartie pe care le aruncam la gunoi contin mai multi antioxidanti decat ceapa in sine. Sunt foarte bogate in quercetina, care poate reduce tensiunea arteriala si previne depunerea colesterolului pe artere.

Fierbeti cojile de ceapa in supe, tocane, iar inainte de servire le aruncati.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: ceapa rosie, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.