Kudika
3 Iunie 2015

Patrunjelul este o planta frecvent folosita in preparatele culinare, datorita gustului sau placut si racoritor, insa poate avea numeroase beneficii pentru sanatate si frumusete.

Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamine, minerale, antioxidanti si aminoacizi cu rol deosebit de important in buna functionare a organismului.

Cum sa ai un stil de viata sanatos

Calciul din patrunjel ajuta la dezvoltarea si mentinerea sistemului osos, aminoacizii impiedica dezvoltarea tumorilor iar iodul regleaza functia tiroidiana, conform Adevarul.ro.

De asemenea, patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat o portocala si are mai mult fier decat spanacul.

Patrunjelul este si o sursa bogata de provitamina A, care ajuta la protejarea vederii si intarirea sistemului imunitar.

Frunzele de patrunjel au efect dezinfectant si elimina bacteriile din cavitatea orala. Astfel, cateva frunze de patrunjel mestecate dupa masa te pot ajuta sa scapi de halena, oferind un miros placut respiratiei.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: patrunjel, Shutterstock

Cum sa ne hranim sanatos - nu doar pentru copii
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: