In fiecare zi, in organismul nostru se produc sute de mii de celule precanceroase, iar alimentatia este cea care transforma organismul intr-un loc favorabil sau defavorabil dezvoltarii lor. Moleculele anticanceroase, continute in anumite alimente, impiedica aceste celule sa progreseze pana la stadiul de boala.

Iata alimentele care previn cancerul:

1. Rosiile

Italienii, spaniolii si mexicanii care consuma rosii in cantitati apreciabile au un nivel scazut de cancer de prostata. Acesta se datoreaza licopenului din tomate care este un pigment resposabil de culoarea sa rosie stacojie, un puternic antioxidant care se pare ca ar reduce cu pana la 25-30% riscul de a dezvolta tumori ale prostatei, cu conditia ca tomatele sa fie consumate cel putin de doua ori pe saptamana. Neutralizand radicalii liberi, proveniti din razele ultraviolete, licopenul ajuta si la incetinirea imbatranirii pielii.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: legume colorate, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: