Dovlecelul este unul unul din alimentele reconfortante si racoritoare, perfecte pentru sezonul cald.
Dovlecelul (Cucurbita pepo) este o planta erbacee anuala din familia cucurbitaceelor, practic aceeasi specie ca dovleacul si var bun al castravetelui, cu care are destul de multe insusiri comune. Originea acestuia a fost multa vreme un subiect de controversa. In cele din urma, se pare ca paternitatea acestui aliment a fost "revendicata" si castigata de catre stravechile populatii preincase de pe teritoriul actualului Mexic.
Dovleceii folositi in terapia naturala sunt cei comestibili, care se consuma la varsta imatura, cand samburii nu sunt decat foarte putin formati, coaja este fina si intreaga. Acestia sunt foarte bogati in apa (aproape 95% din masa lor), insa in pulpa si mai ales in coaja lor gasim si cantitati foarte mari de vitamine B9, B1, A, fosfor, mangan, potasiu, magneziu, dar si alte substante nutritive, precum cupru, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A si K.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
- 40 de rețete de post - idei delicioase pentru o alimentație sănătoasă
- Sosuri pentru chiftele marinate - Rețeta perfectă pentru o masă delicioasă
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: Yasonya, Shutterstock