Setari Cookie-uri

Atentie la capcane! Alimentele care stimuleaza pofta de mancare, in loc sa potoleasca foamea

Cine simte foame la o ora dupa ce a servit o masa copioasa a optat, fara indoiala, pentru alimente gresite, adica acelea care stimuleaza pofta de mancare in loc sa o potoleasca.

Multe alimente au darul natural de a taia pofta de mancare, cum ar fi cele bogate in proteine, care dau senzatia de satietate. Altele, in schimb, stimuleaza apetitul si este recomandabil sa fie tinute cat mai departe de farfurii. Faptul ca unele alimente pot provoca foame in loc sa o potoleasca se explica prin indicele lor glicemic ridicat, adica fac sa creasca rapid nivelul zaharului in sange si apoi sa scada tot atat de repede.

Deoarece mecanismul foamei este stimulat de o scadere a glicemiei, pofta de mancare va aparea la scurt timp dupa masa. Sau alimentele nu contin cei mai fortifianti nutrienti si foamea continua si dupa consumul lor.

Oamenii care mananca sushi isi inchipuie ca fac mai bine decat sa consume o pizza. Nimic mai neadevarat, fiindca sushi cuprinde, in principal, orez alb cu otet, prin urmare indicele sau glicemic este ridicat. Amatorii de bucatarie japoneza ar trebui sa opteze mai degraba pentru o supa miso sau sashimi, bogate in proteine si capabile sa potoleasca foamea.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: paulovilela, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.