Cartoful, campion la potasiu, benefic pentru inima. Cum trebuie gatiti cartofii ca sa fie sanatosi

Cartoful, campion la potasiu, benefic pentru inima. Cum trebuie gatiti cartofii ca sa fie sanatosi
Kudika
10 Noiembrie 2015

Modul de preparare face diferenta intre cartoful ca aliment sanatos si cartoful ca aliment neprietenos.

Cartoful reprezinta o sursa importanta de carbohidrati, vitaminele C si B6, precum si de potasiu. Trebuie sa retinem ca potasiul este un mineral care joaca un rol important in functionarea optima a inimii si a sistemului nervos. Modul de preparare face diferenta intre cartoful ca aliment sanatos si cartoful ca aliment neprietenos, informeaza Adevarul.ro.

Cu toate ca nu sunt priviti cu ochi buni din cauza ideii ca ingrasa sau ca nu ar avea valoare nutritiva, majoritatea oamenilor consuma in jur de 140 de kilograme de cartofi pe an. Trebuie sa recunoastem ca sunt cele mai accesibile legume, disponibile tot timpul anului. Nutritionistii recunosc insa calitatile nutritive ale cartofilor.

„Reprezinta o sursa importanta de carbohidrati, vitaminele C si B6, potasiu“, noteaza profesorul doctor Nicolae Hancu, in volumul „Abecedar de nutritie".

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: cobraphotography, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri