Dorinta de a ne arunca asupra unui bol cu paste sau de a devora o farfurie de cartofi prajiti este prezenta cam la toata lumea, insa oamenii de stiinta spun ca este posibil sa fi descoperit un "al 6-lea gust", care are legatura cu acest lucru.

The Telegraph scrie ca, pana acum, s-a crezut ca oamenii sunt capabili sa distinga doar 5 gusturi primare: dulce, sarat, acru, amar si umami (gustul savorii). Insa recentele cercetari arata ca suntem in stare sa simtim si gustul amidonului, al carbohidratilor.

Juyun Lim, profesor la Universitatea Oregon, a coordonat un studiu care sugereaza ca oamenii pot detecta carbohidratii din alimente precum pastele, cartofii sau painea. Pentru a verifica aceasta teorie, dr. Lim a dizolvat diferite nivele de carbohidrati in solutii lichide, pe care le-a dat unui numar de 22 de participanti, care au fost rugati sa spuna cat de mult le-a placut fiecare proba.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: