Setari Cookie-uri

Acest test simplu iti va arata daca dormi suficient

Te odihnesti suficient? Descopera asta in doar doua secunde cu acest test simplu.

Ai avut vreodata dimineti in care te-ai trezit foarte obosit desi ai dormit mai mult de opt ore? Sau dimineti in care ai dormit doar doua ore si te-ai trezit extrem de odihnit?

Uneori somnul este pur si simplu confuz. Dar daca vrei sa iti dai seama daca te odihnesti suficient exista un test simplu care iti va da raspunsul corect intr-o clipita. Testul se numeste The Sleep Onset Latency Test - jurnalistul si prezentatorul tv Dr Michael Mosley a spus ca desi testul suna "absurd" este bazat pe stiinta si are rezultate incredibile.

Mosley spune ca trebuie sa te intinzi intr-un pat dintr-o camera linistita, intunecata, intr-o dupa amiaza si sa tii cu mana o lingura pe marginea patului. Apoi sa pui o tava de metal pe podea, sub lingura care pluteste, sa verifici cat este ora si sa inchizi ochii.

Cand adormi, lingura va scapa dintre degetele tale, va lovi tava si tu te vei trezi. Apoi, verifica ora - si iti vei da seama de cat timp ai nevoie pentru a adormi.

Citește și:

Daca te incadrezi intre persoanele care adorm in decurs de cinci minute de la inchiderea ochilor, nu dormi suficient de mult.

In cazul in care ai nevoie de zece minute pentru a adormi, tot nu esti printre persoanele care dorm suficient.

Daca ai nevoie de 15 minute pentru a adormi, atunci este bine - somnul tau este unul sanatos, linistitor.

Mosley a adaugat:

"Chiar si pe timp de noapte, in cazul in care adormi imediat ce ai pus capul pe perna, trebuie sa stiti ca acesta este un indicator puternic ca nu va odihniti suficient."

Daca vreti sa evitati sperietura cand lingura loveste tava, Mosely sugereaza sa va setati alarma telefonului la 15 minute si sa vedeti daca ati adormit inainte ca alarma sa porneasca.

foto prima pagina: iamshutter, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.