Setari Cookie-uri

Ce se intampla in organismul tau cand tii post?

Din motive religioase sau de sanatate, exista persoane care aleg sa posteasca sau sa tina o dieta vegetariana. Nutritionistii fac o serie de recomandari, afirmand ca postul are anumite beneficii.

O dieta vegetariana diversa, care sa includa fructe, legume, cereale, nuci si seminte, acopera necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidrati, lipide si vitamine.

Aproape toate alimentele, cu exceptia alcoolului si zaharului, sunt surse de proteine: cartofii, painea integrala, orezul, spanacul, broccoli, alunele, laptele de soia si lintea sunt doar cateva exemple de surse de proteine vegetale.

“Dietele vegetariene sunt sarace in lipide, ceea ce explica incidenta scazuta la boli cardiovasculare, afectiuni cronice si cancer la vegetarieni. Surse de grasimi care ar putea fi utilizate limitat sunt: uleiul de masline, nucile, alunele, untul de alune, semintele, avocado si nuca de cocos. O problema ar fi vitamina D, ea nu se gaseste in alimentele vegetariene, dar organismul o poate sintetiza prin expunere la soare. Expunerea la soare pe timpul verii timp de 15 minute, de 2-3 ori pe saptamana, este suficienta pentru sinteza vitaminei D”, arata nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Marian Weyo, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.