Setari Cookie-uri

7 cărți esențiale pentru a înțelege depresia și anxietatea

Unul din patru români suferă la un moment dat de anxietate, iar, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial, afectând peste 300 de milioane de oameni de toate vârstele.

Oferind explicații științifice clare, sfaturi directe și povești de viață încurajatoare, Ellen Hendriksen, psiholog clinician, pleacă de la o premisa că orice timid are în sine suficiente resurse pentru a face față unor situații sociale noi și angoasante. Cartea ajută cititorul să înțeleagă rădăcinile anxietății sociale, dar și în ce fel mintea noastră poate fi „resetată" prin schimbarea unor comportamente și prin reducerea la tăcere a Criticului Interior – acea voce enervantă care-ți șoptește: „Toți te vor judeca". Folosindu-și umorul, dar și expertiza psihoterapeutică, autoarea îi ajută pe cei timizi să-și regăsească încrederea și să contracareze anxietatea încă din fașă. Doar așa vor putea să se simtă în largul lor, să fie ei înșiși.

Citește și:

5. Exerciţii de meditaţie pentru depăşirea depresiei. Eliberarea de nefericirea cronică - Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.