Desert romantic: French toast cu mere caramelizate

Cel putin pentru o dimineata, inlocuieste micul dejun obisnuit cu unul special! Pregateste-i o surpriza iubitului tau si cu siguranta, gestul tau va face o impresie extrem de placuta. Desertul pe care ti l-am propus se prepara foarte repede, este gustos si hranitor.

sursa foto: shutterstock.com

Ingrediente:

o paine feliata o cana de lapte 3 mere 3 oua doua linguri de unt scortisoara 100 gr zahar brun

Cum se prepara:

Merele: Topeste doua linguri de unt intr-o tigaie incinsa si adauga scortisoara si feliile de mere. Cand merele incep sa se coaca, adauga si zaharul brun, apoi mai tine compozitia pe foc inca 5 minute.

French toast: Bate cele trei oua intr-un vas, apoi adauga laptele si lingura de unt ramasa. Se amesteca foarte bine ingredientele. Trece feliile de paine prin compozitie, apoi pune-le la prajit in tigaie alaturi de mere. Intoarce-le pe fiecare parte si tine-le la foc pana cand formeaza o crusta brun-aurie.

Cum se serveste: merele caramelizate si french toast-ul se servesc calde asezate pe o farfurie. Optional, orneaza desertul cu mere rase sau branza mascarpone. Binenteles, fiind micul dejun, nu poate lipsi cafeaua aromata cu lapte si scortisoara. O alta bautura potrivita ar fi sucul natural de portocale.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: