Un articol de Dalanda Patru, antrenor Lady Fit

Este recomandat sa aveti 3 mese principale si doua gustari. Intre mese si gustari este bine sa faceti o pauza de minimum 2 ore, acesta fiind timpul necesar pentru digestie.

Legumele nu trebuie sa lipseasca de la nici o masa, in combinatie cu proteine; la alegere, lactate sau carne slaba, pregatita la gratar, fiarta, abur sau, mai rar, la cuptor.

Fructele trebuie consumate in prima parte a zilei, la gustarea de dupa micul dejun si nu se vor combina niciodata cu alta categorie de alimente, deoarece ingreuneaza digestia. Si nu ne dorim asta, nu? :)

In ceea ce priveste lichidele, trebuie sa va luati adio de la sucurile carbogazoase si sa consumati minimum 2L de apa plata si ceaiuri din plante. Daca, totusi, aveti pofta de suc de fructe si alegeti sa beti un fresh, indoiti-l cu apa.

Secretul principal al unei diete echilibrate si sanatoase este ca alimentele consumate sa fie cat mai putin procesate, sa fie naturale. Daca aveti posibilitatea sa va procurati carnea, legumele si lactatele de la tara, este cea mai buna alegere.

Daca vreti sa mancati sanatos si sa va mentineti silueta, acestea sunt cantitatile recomandate pentru fiecare categorie de alimente:

Proteine – 100 g la o masa Legume – 150-200g la o masa Lactate – max 250g pe zi Fructe – max 300g de fructe de sezon pe zi Nuci crude – circa 40g pe zi (2 linguri), la a doua gustare

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: