Setari Cookie-uri

De ce pradatorii nu tin regim?

Vrei sa slabesti? Sa ai un trup fantastic? Nici o problema!

Fapt: omul a inceput sa manance cereale dupa revolutia agricola; s-a descoperit ca lumea putea supravietui si cu orez, greu, soia, porumb. Asta implica crestere si culegere, deci stabilirea intr-un loc. Cresterea cerealeor fiind mai simpla decat vanatoarea a produs inmultirea populatiei si astfel, a facut supravietuirea mai usoara dar in consecinta nivelul sanatatii a scazut brusc, iar viata devenind mai simpla a scazut si nivelul de capacitate cerebrala.

Fapt: omul e facut sa fie sanatos si antrenat: toate felurile de nenorociri de care ne plingem in permanenta – incluziv grasimea, bolile, lipsa de energie si concentrare, lipsa de vitalitate – se datoreaza in mare parte otravurilor pe care le introducem in trupul nostru, mancarea nepotrivita fiind pe primul loc.

Fapt: cei care azi - in limita posibilului – isi pastreaza un regim si o activitate fizica asemanatoare stramosilor nostri observa imediat rezultate spectaculoase.

Citește și:

Evident, ar fi mai multe “fapte”, dar pentru inceput mi se pare suficient. Vedeti voi ce concluzii puteti trage de la aceste “fapte”.

Foto: Shutterstock

Revenim la noi: grasimea nu este o problema in sine, ci rezultatul unei greseli alimentare care vine de departe, deci daca obiectivul este de “a slabi”, e gresit din start. Obiectivul este de a gasi un stil de viata potrivit cu exigentele noastre genetice de pradatori. Odata ce acesta e atins, mancand ca pradatori din jungla si antrenandu-ne ca pradatorii din jungla, greutatea se regleaza de la sine fara cea mai mica dificultate si fara cea mai mica senzatie de efort sau foame.

Inainte sa inchid: vreau sa repet ca nu am propus nimic, si sub nici o forma vreau sa incep dezbateri cu cei care au puncte de vedere diferite in privinta alimentatiei, cu experti, cu cei ce urmeaza un anume regim, cu cei care un produs specific de vanzare, cu vegetarienii pentru ca iubesc animalele, cu cei care iau Biblia ca sursa de informatii, fiecare e absolut liber de a face ce vrea si de a gasi sursa de decizii cea mai potrivita.
Eu numai am atras atentia (coaching style...) asupra anumitor fapte acceptate in lumea stiintifica: concluziile – si experimentele – le las la aprecierea Voastra.

Citește și:

Vanatoare placuta!

Bruno
www.brunomedicina.com
www.personalcoaching.ro

Nota: cineva ar putea sa faca observatie ca a ne considera ca niste animale din jungla ar insemna sa renuntam la umanitatea noastra, la componenta noastra spirituala, si lucruri asemanatoare. Aceasta e complet neadevarat. Nu este aici locul, dar un studiu despre nivelul de spiritualitate atins de populatiile paleolitice ar da rezultate absolut surprinzatoare. De fapt, infruntarea lor “samanica” a universului e mult mai avansata decat religiile noastre structurate si birocratizate. Poate vorbim in viitor de acest aspect.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.