Setari Cookie-uri

De ce pradatorii nu tin regim?

Vrei sa slabesti? Sa ai un trup fantastic? Nici o problema!

Sa vedem:

Fapt: Omul modern (homo sapiens) exista aproximativ de 200.000 de ani. In aceasta perioada, omul – din punct de vedere psihic si fizic – nu s-a schimbat aproape deloc. Reactiile noastre mintale, emotionale si fizice sunt aceleasi cu a stramosilor nostri, la fel ca exigentele noastre alimentare. De-a lungul preistoriei, omul a fost un vanator/culegator si a mancat diverse feluri de carne, pesti, oua, nuci, radacini, cruditati, fructe. Nu a mancat cereale, lactate si nici o forma de mancare procesata. Pur si simplu, nu avem cum sa procesam sanatos aceste alimente. Ne place sau nu, avem trup si minte de pradatori (si stomac, intestin, dinti...)

Foto: reprezentant al populatiei Asaro Mudmen din Papua Noua Guinee, Wikipedia

Fapt: a vana este greu; deci un pradator (da, aceasta este omul), pentru a supravietui si a se reproduce intr-un mediu ostil, trebuie sa fie permanent intr-o conditie fizica de top: nu o sa vedeti in lumea salbatica nici un animal obez sau neantrenat: nu ii vedeti pentru ca pur si simplu nu supravietuiesc. Animalele obeze le gasiti in schimb la gradina zoologica sau in apartamentele noastre.

Citește și:

Fapt: pentru ca are nevoie de toate resursele lui psihofizice, niciun pradator nu s-ar otravi deliberat, pentru ca asta ar micsora imediat sansele de supravietuire. Singura fiinta care o face (prin tutun, alcool, cofeina, samd) este omul.

Fapt: un pradator in jungla se trezeste dimineata si alearga dupa o prada. S-ar putea sa o prinda, sau nu. S-ar putea sa treaca cateva zile fara sa manance nimic. Nici o problema, trupul are toate resursele pentru a face fata la cateva zile de post (nu numai, e foarte sanatos, cum de fapt sfatuieste orice religie). Ajungem la un alt fapt: a manca este o necesitate, a manca trei ori pe zi e o dependenta la fel cum este fumatul.

Fapt: senzatia de “foame” pe care o percepem nu provine de la lipsa de mancare, ci de la fluctuatiile de glucoza din trup, care se datoreaza ingredientelor de care am devenit dependenti si care produc zahar in sange: paine, paste, dulciuri, inghetata. Daca le scoateti din regim, nu o mai sa stiti ce este “foamea”.

Citește și:

Fapt: un pradator nu e facut pentru o activitate fizica indelungata; un pradator isi pastreaza energie pentru un sprint in care apeleaza la toate resursele pentru a prinde prada. (Nota: antrenamentul tipic la sala este exact contrariul)

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.