Setari Cookie-uri

Inteligenta emotionala si curajul de a fi tu insati

Invata sa fii tu insati!

Sa fii tu insuti, este o stare ce este conditionata de recunoasterea trairii autentice. Iar asta se poate realiza prin constientizare. Constientizarea este calea de eliberare a luminii interioare ce se alimenteaza direct din Lumina Constiintei Universale.

Constientizarea este componenta centrala a inteligentei emotionale. Acest termen este foarte des folosit, chiar si in limbajul curent, insa profunzimea sa este insondabila si deschide niste cai de autocunoastere, ce ne poarta de-a lungul intregii vieti.


De multe ori termenul este folosit pentru a denumi un gand. Intr-adevar gandul este miezul procesului de constientizare. Dar autenticitatea acestuia trebuie verificata in functie de emotiile conectate la el, pentru a descoperi care nivel de traire il exprima.

Deoarece, poate fi un gand de supracompensare, adica decupeaza doar un aspect rationalizat al situatiei si atunci ne duce pe cai gresite de autoevaluare. Asa ca, pentru a verifica profunzimea constientizarii, ce se dezvaluie printr-o formulare verbala, pune-ti, pur si simplu, intrebarea: “Chiar simt ceea ce spun?”

Citește și:

sursa foto: Depositphotos.com

Prin aceasta fireasca intrebare poti verifica cat de unificata esti; poti verifica care este gradul de realizare al acordului de sine si cat de armonizata esti pe moment.

Inteligenta emotionala reprezinta abilitatea unei persoane de a constientiza, a accesa si genera emotii si de a-si asista propriile ganduri, de a intelege emotiile si cunostintele emotionale si de-a controla reflexiv propriile emotii; precum si de a promova dezvoltarea intelectuala si emotionala.” (Mayer & Salovey).

Da! Este o definitie ce incearca sa surprinda ansamblul. Dar prezentarea rationala a fenomenului pare seaca.

Asa ca, mai bine propun un exemplu, care descrie o situatie traita pe viu. Exemplul ales este chiar din propria experienta; daca am trait procesul personal, reusesc sa-l descriu mai bine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.