Setari Cookie-uri

Mancarea sanatoasa, ingredientul unui ten impecabil

Consumul de alimente sanatoase reprezinta elementul cheie nu doar pentru buna functionare a organismului, ci si pentru o piele curata si hidratata. Mancarea neprocesata contine numerosi nutrienti si vitamine de care corpul nostru are nevoie.

Cele mai potrivite alimente care ajuta la hidratarea pielii sunt cele care contin acizi grasi. Printre acestea regasim avocado, nucile, somonul, uleiul de rapita, din seminte de in, de porumb si soia. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 contribuie la imbunatatirea aspectului pielii, la regenerarea si oxigenarea epidermei.

5. Consuma alimente bogate in vitamina C

Vitamina C este una dintre cele mai intalnite si folosite vitamine din intreaga lume. Aceasta are un puternic efect antioxidant, curata in profunzime tenul, reduce roseata si previne imbatranirea prematura a pielii. Cele mai mari cantitati de vitamina C se gasesc in portocale, lamai, kiwi, ardei rosu, conopida, spanac si varza.

6. Ia suplimente de zinc si calciu

Zincul si calciul reprezinta minerale extrem de importante pentru sanatatea organismului si a pielii. Zincul protejeaza celulele pielii, stimuleaza regenerarea tesuturilor si ofera elasticitate pielii, iar calciul tonifica, protejeaza epiderma de factorii externi, hidrateaza tenul si revitalizeaza pielea sensibila din jurul ochilor.

Poti gasi zinc si calciu in painea integrala, galbenusul de ou, soia, seminte de dovleac, stridii, migdale, alune, fasole verde, smantana, somon, sardine si broccoli.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.