Setari Cookie-uri

10 secrete despre dieta pe care nu ti le va marturisi niciun specialist

Sa tii dieta nu e foarte complicat. Oricine poate urma dieta de pe hartie mostenita de la cea mai buna prietena. Sa slabesti atunci cand urmezi o dieta e ceva mai complicat. Sa te mentii – aproape imposibil. Te-am demoralizat? Nu trebuie! Mai jos vei gasi 10 dintre cele mai importante secrete pe care trebuie sa le stii. Majoritatea se refera la ceea ce NU trebuie sa faci, celelalte iti ofera cateva principii orientative pentru a te ajuta sa slabesti. Citeste cu atentie si nu ignora niciun rand! Ai putea crede ca sfatul este “la mintea cocosului” dar ar putea fi chiar motivul pentru care ai esuat in trecut.

8 – Nu vei ajunge niciodata o scobitoare!

Daca ai conformatia unei femei voluptoase si ti-ai luat- o drept model de silueta pe Claudia Schiffer, s-ar putea sa o iei razna! Pentru ca picioarele ei au vreo 2 metri lungime in plus fata de ale tale iar oasele bazinului tau ar trebui plisate de vreo 3 ori pana sa ajunga la dimensiunile coxalului sau. Te rog, fii realista! Identifica-ti idealul de frumusete corespunzator tipului tau de silueta si propune-ti sa il atingi pe acesta si nu pe cel al anorexicelor! Uite aici cateva exemple de modele de urmat.


9 – Nu vei reusi fara sport!

Ok, poti sa slabesti fara exercitiu fizic. De fapt, exercitiul fizic nici macar nu te “slabeste”. Dar vei arata ingrozitor cu toata pielea si sunculita zdruncinandu-se pe tine. In plus, vei pierde prea multa masa musculara si prea putina grasime. Altfel spus, ceea ce va ramane va fi un soi de gelatina pe bat (sau grasime pe os). In plus, metabolismul iti va fi incetinit (pentru ca muschii au activitate si cresc rata metabolismului bazal in vreme ce adipocitele - celulele grase - sunt lenese si nu te ajuta cu nimic). Unde mai pui ca exercitiul fizic iti modeleaza silueta.

Nu-ti imagina ca aceste cuvinte vin de la o mare sportiva! Urasc sportul! Daca nu ar fi cu adevarat necesar, nu ti l-as recomanda. Dar stiai ca si mersul e tot un exercitiu fizic? Si ca poti sa mergi atat prin parc, cat si prin mall? Important este sa lasi masina acasa. Sau sa o vinzi! Si sa cumperi o bicicleta!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.