Setari Cookie-uri

Slabirea cu puterea mintii: NLP si hipnoza

Problemele de greutate sunt intotdeauna complicate si agravate de bagajul emotional pe care il are fiecare. Fie ca e vorba de obezitate, fie ca sunt doar cateva kilograme in plus, misiunea de a slabi le pare tuturor irealizabila.

Fiind o tehnica ce functioneaza foarte bine impreuna cu transa hipnotica, o poti folosi ca pe o oportunitate de a medita la rostul unora dintre alegerile tale. Ceea ce trebuie sa se schimbe este nu marimea hainelor, ci comportamentul tau (pentru ca apoi sa se schimbe si marimea hainelor).

NLP promoveaza o atitudine proactiva, un stil de viata in care tu esti stapana pe viata ta si tu ai fraiele in mana. Comportamente precum lipsa vointei, plictiseala si poftele ajung sa se dezvaluie ca marii tradatori, cei care te saboteaza nu doar in lupta impotriva kilogramelor in plus, dar si in viata de zi cu zi. NLP nu este o dieta si nici un antrenament fizic, ci e o metoda prin care relatia ta cu mancarea se va schimba: dintr-o victima a exceselor si a slabiciunilor, vei deveni o persoana lucida care stie cand sa spuna ’stop’.

Poftele si slabiciunile in fata mancarii sunt de multe ori comparate cu dependenta de droguri pentru ca s-a dovedit prin scanarea creierului ca centrii de placere se aprind atunci cand o dependenta este satisfacuta – fie ca e vorba de mancare, fie ca e vorba de cocaina. Numai ca de multe ori se pierde din vedere ca aceasta comparatie e nedreapta: dependentul de droguri poate trai fara o noua doza, dar de mancare suntem cu totii dependenti. Hrana este vitala, mesele ne regleaza programul zilnic si fac parte dintr-un ritual social. E imposibil sa inlaturam orice tentatie sau ne tinem de planul gandit la cabinetul medical cu nutritionistul.

Strategia cea mai buna
ar fi sa ne repozitionam in relatia cu mancarea. Sunt lucruri simple:
1. Nu trebuie sa termini tot ce e in farfurie daca portia nu e una medie, adecvata nevoilor tale nutritionale. Chiar daca asa am fost invatati de cand eram mici.
2. Sa nu mesteci repede, in graba. Nu iti va lua nimeni farfuria din fata.
3. Poate ar fi cazul sa accepti ca poti trai fara ciocolata sau fara faina alba sau fara oricare ar fi punctul tau slab.

Exercitiile NLP
sunt de multe ori eforturi de imaginatie: trebuie sa iti vizualizezi obiceiurile proaste si sa te vezi practicandu-le, sa devii constienta de cat de mult te dezaprobi cand dai fuga la frigider noaptea. De asemenea, pentru a iti gasi motivatia de a face sport de exemplu e bine sa asociezi gandul asta cu o amintire placuta din copilarie cand ai castigat un meci de volei sau cand ai terminat prima la cursa de viteza ori poate ai rezistat ultima pe pista de alergare la rezistenta.

Ideile de baza din noua ta conceptie de viata ar trebui sa fie:
- Imi pot controla greutatea prin vointa pura.
- Imi place la nebunie sa fac miscare.
- Imi pot imbunatati sanatatea.
- Sunt stapana peste corpul meu.

Si nu uita sa citesti etichetele alimentelor. Puterea NLP te poate ajuta sa induci acea fluctuatie in greutate pe care ti-o doresti, iar apoi sa te mentii astfel.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.