Setari Cookie-uri

Foto: 5 retete raw, noua fita

Frumusetea se mentine greu, in special cea interioara. Pentru a avea un organism sanatos, trebuie sa avem grija ce mancam. Mancarurile realizate prin prajire, alimentele fast food sau semi preparatele reprezinta un risc major pentru sanatatea noastra, fiind bogate in grasimi, E-uri si alte substante nocive.

- o cana de rosii uscate, inmuiate in apa;
- o lingura de boia dulce;
- 2 lingurite de oregano uscat;
- 2 lingurite de slavie uscata;
- 2 linguri de ulei de masline.

Adauga ingredientele intr-un bol si amesteca-le pana la omogenizare. Pune compozitia la frigider timp de jumatate de ora.

c) Sosul de rosii:

- jumatate de cana de rosii uscate inmuiate timp de doua ore;
- 2 catei de usturoi;
- 2 cani de rosii decojite si fara seminte tocate marunt;
- o lungura de oregano uscat;
- 2 linguri de ulei de masline;
- 2 linguri de suc de lamaie.

Adauga toate ingredientele intr-un blender si amesteca-le pana se obtine o pasta.

d) Sosul verde:

- 2 cesti de busuioc verde;
- jumatate de cana de nuci;
- jumatate de cana de ulei de masline;
- o lingurita de sare;
- un catel de usturoi;
- o lingura de suc de lamaie.

Amesteca ingredientele intr-un bol pana la omogenizare.

e) Stratul de spanac:

- 6 cani de frunze de spanac rupte;
- 5 linguri de oregano uscat;
- 3 linguri de ulei de maslline;
- Jumatate de lingurita de sare.

Adauga toate ingredientele intr-un bol, amesteca si pune vasul la frigider (acoperit cu o folie alimentara) pentru o ora sau mai mult.

Aranjarea straturilor: taie un dovlecel in bucati cat mai subtiri, adauga peste ulei de masline si asteapta 10 minute. Primul strat va consta in feliile de dovlecel puse pe fundul vasului. Apoi se continua cu stratul de “carne”, “branza”, sos de rosii si, la final, sosul verde. Mai pune inca un strat de dovlecei. Repeta procedeul (carne, branza, sos de rosii, sos verde) si, inainte de a adauga stratul final de dovlecei, ia cateva frunze de spanac tocate marunt si adaugati-le peste compozitie. Lasa la frigider timp de 3 ore inainte de a servi.

3. Chipsurile, o gustare sanatoasa

Ingrediente:

- frunze de salata verde;
- doi ardei chili uscati inmuiati in apa;
- jumatate de cana de apa ramasa de la inmuierea ardeilor;
- 2 linguri de ulei de masline;
- 2 lingurite de otet de mere;
- o lingurita de boia iute;
- 2 lingurite de chimen;
- o lingurita de praf de usturoi;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.