Setari Cookie-uri

Kudika Go Summer: Afla cum sa impaci dieta cu metabolismul!

Te-ai gandit vreodata ca poate nu conteaza ce mananci, ci important e cum mananci. Obiceiurile de alimentatie, motivatiile care stau in spatele momentelor in care mananci, dupa ce criteriu alegi o dieta si nu alta – toate acestea si multe altele au fost puse in discutie de Elena Ceciu in discursul ei.

Te-ai gandit vreodata ca poate nu conteaza ce mananci, ci important e cum mananci? Obiceiurile de alimentatie, motivatiile care stau in spatele momentelor in care mananci, dupa ce criteriu alegi o dieta si nu alta – toate acestea si multe altele au fost puse in discutie de Elena Ceciu in discursul ei.

Elena este food psychology coach si ne-a explicat ca dietele nu sunt decat o solutie incompleta a problemelor noastre. Am invatat in schimb cum sa ne modificam atitudinea fata de mancare, cum sa ne intelegem organismul si metabolismul. Trebuie sa eliminam frica si stresul din viata noastra, mai ales cand vine vorba de alimentatie!


E momentul sa recunoastem ca viata noastra nu se invarte in jurul cantarului si al kilogramelor: avem cariera, relatii, o viata sexuala, o stare sentimentala. Toti acesti factori ne influenteaza dieta. Gandeste-te bine inainte sa incepi o dieta, iar daca ai alte probleme de rezolvat – sentimentale, profesionale, persoanle – poate ar fi mai bine sa le rezolvi pe acelea. Tine minte ca fericirea nu depinde de kilogramele in plus sau in minus, ci e un sentiment mai complex.

psihologia alimentatiei Problemele de cariera, financiare sau de istorie personala, mai ales dorintele si visurile neimplinite te afecteaza fara sa stii. Tu crezi ca mananci de foame, dar poate mananci de fapt din lipsa de atentie, din lipsa de satisfactii.

Dieta potrivita nu e doar o combinatie ideala de nutrienti, ingredientul necesar este un ritm sanatos de viata. Trebuie sa traim inteligent, pe indelete, sa savuram pentru ca metabolismul e strans legat de starea de spirit, de gandurile si de emotiile noastre.

E foarte important sa ne concentram asupra ritualului de a manca. In timpul mesei lasa de-o parte grijile si problemele – gandeste-te la ce mananci, rasfata-ti papilele gustative, miroase si gusta cu adevarat ce ai in furculita.

Si mai sunt cateva ganduri de care trebuie sa scapi pentru ca au devenit probabil deja idei fixe:

- „Mancarea ma ingrasa” – nu e adevarat. Anumite alimente ingrasa, mancarea te hraneste.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.