Setari Cookie-uri

3 kilograme in 2 saptamani

Cori Gramescu, cel mai renumit instructor de fitness si nutritionist din Romania, ne sfatuieste ce putem face pentru a slabi trei kilograme in doua saptamani, fara prea mult efort.

Dupa mesele copioase de Craciun si Revelion, kilogramele acumulate incep sa puna probleme din ce in ce mai mari.

Cori Gramescu Cori Gramescu, cel mai renumit instructor de fitness si nutritionist din Romania, ne sfatuieste ce putem face pentru a slabi trei kilograme in doua saptamani, fara prea mult efort.
Pentru inceput, Cori Gramescu ne indeamna sa stabilim un plan zilnic de 1200 de kcal din surse alimentare sanatoase.

“Ca variante de proteine, trebuie sa alegem carne slaba neindustrializata. Adica sa consumam carne de curcan, daca se poate crescut la tara, peste de captura de dimensiuni mici (nu cel de crescatorie), vitel slab.

Pentru grasimi sanatoase, trebuie sa evitam grasimile de origine animala, mai ales dupa excesele de
sarbatori. Alegeti, asadar, ulei de samburi de struguri, ulei de nuci, ulei de palmier, ulei MCT, ulei de seminte de dovleac.

Pentru cea mai mare parte a meselor va trebui sa va bazati pe legume verzi. Salate, broccoli, fasole verde, varza de Bruxelles, conopida, spanac, sparanghel, andive, varza.

Nu uitati nici de radacinoase si, in cantitati mici, puteti consuma rosii, dovlecei si ardei. Acestea, din pacate, nu sunt in sezon si sunt fortate sa creasca, pierzandu-si astfel o parte din proprietatile nutritive. Ca fructe, puteti alege citricele, care sunt in sezon si sunt proaspete”, declara Cori Gramescu.

Cori Gramescu ne recomanda sa avem zilnic trei mese plus o gustare formata dintr-un fruct.

“La fiecare masa trebuie sa consumam 250 g de legume, 100-150 g carne slaba si o lingurita de ulei neprocesat termic.

Pentru a da savoare meselor putem apela cu incredere la condimente, iar prepararea alimentelor trebuie sa fie cat mai simpla, la temperatura medie. Carnea se inabusa, se coace in cuptor sau se fierbe. Legumele se consuma pe cat posibil crude, iar uleiurile trebuie folosite la temperatura camerei”.

Dieta trebuie tot timpul imbinata cu sesiuni de antrenamente la sala Lady Fit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.