Setari Cookie-uri

Efectele adverse ale dietelor detoxifiante

Te pregatesti sa incepi o dieta detoxifianta? Uite aici care sunt adevaratele pericole

Insomnii

Datorita aportului mare de energie, pot interveni insomnii si asta chiar se intampla in cele mai multe dintre cazuri. Acest lucru se poate intampla si din cauza schimbarilor prin care trece organismul pe toata perioada dietei. Pentru ca se consuma mai mult fructe si legume, iar proteinele nu sunt incluse suficient in cura de detoxifiere, pot aparea stari de ameteala si dureri puternice de cap.

Oboseala

Brusc, organismul nu este hranit asa cum trebuie, se consuma foarte multe lichide, iar organismul retine foarte multa apa. Starile de agitatie, ameteala si durerile de cap duc la o stare de oboseala cronica resimtita pe toata perioada dietei.

Dureri musculare

Pentru ca dietele detoxifiante sa fie cat mai eficiente, sunt eliminate produsele de origine animala, astfel ca nu se poate consuma carne. Datorita deficitului de proteine pe care il presupune eliminarea acestor produse se produce o slabire a organismului ce duce la suprasolicitare.

Citește și:

Te ingrasi mult mai repede

Este posibil chiar sa te ingrasi mai mult decat ai slabit si asta pentru ca pe toata perioada dietei ai consumat foarte putine calorii, iar in momentul in care intrerupi dieta, organismul isi ia din alimente ceea ce i-a lipsit pana atunci.

Poate aparea un mare deficit de vitamine

Chiar daca se consuma foarte multe fructe si legume, deficitul de vitamine este inevitabil pentru ca organismul le foloseste pe toate pentru asimilarea energiei necesare.

Pentru a evita toate aceste reactii adverse precum si alte pericole ale dietelor detoxifiante, este recomandat sa cereti parerea unui specialist inainte de a incepe regimul dorit.

foto prima pagina femeie tanara si frumoasa cu legume sursa shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.