Setari Cookie-uri

Top 10 diete ale anului 2014

Fiecare dieta este buna in felul ei. Una ajuta la detoxifierea organismului, alta ajuta la eliminarea grasimilor, alta ajuta la reglarea nivelului de zahar si tot asa. Noi am pregatit pentru tine cele mai bune diete care au grija si de sanatatea ta, nu doar de greutate.

3. Dieta vegetariana

Nu trebuie sa spun foarte multe lucruri in ceea ce priveste dieta vegetariana. Carnea este exclusa din prima. Ramane sa mancam fructe si legume, lactate si oua (asta daca nu alegem o dieta 100% vegetariana care exclude alimentele de origine animala). Inlocuim carnea cu soia, consumam cat mai multe seminte si cat mai multe lichide.

Foto: mancare vegetariana, Shutterstock

4. Dieta traditionala asiatica

Stiati ca legumele crude incetinesc metabolismul? Si asta pentru ca organismul trebuie sa depuna efort pentru a incalzi hrana rece pe care o consumam. Dieta asiatica ne propune sa consumam cereale, legume fierte, fructe proaspete si portii mici de carne. De evitat sunt produsele lactate si se consuma ceai verde in fiecare zi.

5. Dieta antiinflamatorie

Se numara printre cele mai echilibrate diete si se aseamana foarte mult cu cea mediteraneana. Aceasta dieta promoveaza foarte mult consumul de peste, in special de peste gras pentru ca este foaret bogat in acizi grasi omega3 benefici pentru organism. De asemenea este printre putinele diete in care poti consuma ciocolata, dar ciocolata neagra. Se vor consuma legume si fructe de padure, orez, seminte si fasole, peste, oua, branza, ceai verde sau alb.

Citește și:

6. Dieta vegana

Aici vorbim mai degraba despre un stil de viata, nu despre o dieta. Dieta vegana presupune consumul de legume si fructe crude, cereale si fibre. Totul se consuma in stare cat mai naturala si se gateste foarte putin si atunci prin fierbere, niciodata prin prajire sau alt proces care nu este considerat sanatos.

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.