Setari Cookie-uri

10 alimente pentru detoxifiere

Abuzam adesea de corpul nostru supunandu-l unui tratament nepotrivit. Nu ne odihnim cum trebuie, nu avem timp sau chef de sport si, in plus, mai si mancam tot felul de alimente nesanatoase. In timp toxinele din aceste alimente se aduna in corp si ne slabesc sistemul imunitar.

5. Ghimbir si usturoi

Chiar daca nu miroase prea placut usturoiul are un efect pozitiv asupra procesului digestiv si ajuta la curatarea ficatului. In plus, el joaca un rol deosebit in buna functionare a sistemului cardiovascular, are efect antibiotic si ofera protectie impotriva agentilor cancerigeni. Ghimbirul ajuta si el la detoxifierea organismului contribuind la arderea grasimilor si curatarea ficatului. Asa ca data viitoare cand gatesti adauga aceste plante in retetele tale pentru a aroma mancarea si pentru a asigura detoxifierea naturala a organismului.

6. Anghinare

Anghinarea contine cinarina, o substanta ce stimuleaza productia de bila, previne indigestiile si stimuleaza o digestie sanatoasa. Anghinarea este si un diuretic excelent ce favorizeaza evacuarea toxinelor din organism protejand ficatul. Iti recomandam sa manaci anghinare gatita pe gratar astfel incat substantele pe care le contine sa isi mentina proprietatile deosebite.

7. Salata verde si verdeturi in general (patrunjel, loboda, tarhon, leustean, stevie, spanac, untisor, urzici verzi)

Aceste plante pot fi introduse cu usurinta in dieta. Le poti consuma in salate sau in supe, ciorbe, saute-uri etc. Verdeturile cresc nivelul de clorofila din tractul digestiv ceea ce ajuta la indepartarea toxinelor. In plus, clorofila din aceste plante are si efect antioxidant.

8. Varza

Substantele din varza indeparteaza radicalii liberi inainte ca acestia sa ajung la celule si contribuie la diminuarea nivelului de colesterol. In plus, aceste substante trimit genelor semnale ce le fac pe acestea sa creasca productia enzimelor ce contribuie la detoxifierea corpului. Ficatul e principalul beneficiar al detoxifierii cu varza.

9. Sfecla rosie

Sfecla rosie are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. Fibrele din sfecla cresc productia de enzime antioxidante din ficat ajutandu-l sa elimine substantele toxice din corp. In plus, desi este dulce, sfecla rosie are un numar destul de mic de calorii si isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire.

10. Ceaiuri (ceai verde, ceai de musetel, ceai de papadie, ceai de urzica, ceai de coada soricelului etc.)

Ceaiurile sunt adesea recomandate pentru eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante si de ardere a grasimilor. Ceaiul de urzica are si el efect depurativ revigorand intregul organism. Ceaiul de musetel contribuie la detoxifierea intestinului subtire. In general ceaiurile au efecte extrem de benefice asupra organismului. Se recomanda utilizarea acestora in curele de slabire si in cele de detoxifiere. Acestea nu se vor amesteca insa cu zahar, folosindu-se pentru indulcire doar putina miere de albine.

Un articol de Ioana

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.