Setari Cookie-uri

10 Obiceiuri pe care trebuie sa le evitam

Sa discutam despre obiceiurile rele - toata lumea le are!

Toata lumea are obiceiurile sale, unele mai bune, altele mai putin bune. Dar acum, ca suntem oameni mari, trebuie sa ne abtinem de la unele actiuni, de la unele impulsuri, ticuri sau cum vrei tu sa le numesti: societatea le vede ca vicii sau ca defecte si, mai ales cand nu ne fac bine, trebuie sa le corectam.

Undeva la limita dintre bun simt si bune maniere, o limita combinata cu propriii pitici de pe creier (toata lumea ii are, trebuie doar sa ii recunosti si sa ti-i cunosti).

Nu este frumos sa te scobesti in nas, sa tragi parturi in public, sa-ti sugi maselele, sa iti dai ochii peste cap, sa... lista poate continua mult si bine. Acestea sunt insa reguli prea bine cunoscute, iar cine nu le respecta o face pentru ca asa alege. Dar nu aceasta latura ne intereseaza, ci obiceiurile pe care, uneori, nu le putem controla.

1. Par rontait

Cand eram mica, imi placea sa imi rod parul. Abia ajungea din crestetul capului pana in gura, dar mi se parea ca este delicios si, in plus, ma amuza cum firele aluneca printre dinti. De altfel, credeam ca imi va creste mai repede parul daca il umezesc. Prostii, evident!

Citește și:

M-a consolat sa aflu ca mai sunt si altii (altele) care fac acest lucru, insa trebuie sa renuntam la acest obicei – parului ii dauneaza, iar pe cei din jur ii deranjeaza (ca sa nu spun ca ii dezgusta).

Sfat: Incearca sa iti prinzi parul sau sa te sanctionezi cumva de fiecare data cand te surprinzi sa iti rozi varfurile.

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.