Setari Cookie-uri

10 Obiceiuri pe care trebuie sa le evitam

Sa discutam despre obiceiurile rele - toata lumea le are!

4. Epilat neadecvat

Te grabesti, asa ca dai repede cu lama. Nu e bine! Epileaza-te dinainte, cand ai 10 minute libere: nu iti poate lua mai mult de atat.

Dupa ras, parul va deveni intotdeauna putin mai gros, putin mai inchis mai culoare si cu radacina mai puternica, ceea ce inseamna ca prezenta lui va fi observata mai repede si ca, atunci cand ii va veni randul la smuls, te va durea mai tare.

Sfat: Tine epilatorul la indemana, daca nu ai timp sa mergi la salon pentru o epilare cu ceara sau daca nu ai chef sa faci asta de una singura, dar evita epilarea prin radere cat de mult posibil.

5. Saltul peste mese

Nu este un sport, este un obicei si inca unul foarte prost: uneori sarim peste micul dejun (aceasta fiind una dintre cele mai mari si mai frecvente greseli alimentare ale zilelor noastre), alteori peste pranz, alteori peste cina.

Cine isi mai aminteste ca trebuie sa luam o gustare si intre mesele principale ale zilei? Cine isi aminteste sa isi faca un sendvis dimineata? Cine isi aminteste ca o simpla cafea (plus/minus tigara) nu poate constitui vreodata un mic dejun sanatos?

Citește și:

Sfat: Dimineata mananca macar un fruct (o banana, de exemplu) sau o portie de cereale integrale cu lapte si abia apoi serveste-ti cafeaua, daca e „musai”.

6. Sedentarismul

Pierdem prea mult timp in fata televizorului sau a calculatorului, ceea ce ne afecteaza coloana si organele interne: este una dintre cele mai frecvente cauze ale diabetului si obezitatii.

Sfat: Daca nu te poti dezlipi de monitor, atunci incearca sa faci cateva exercitii in timp ce urmaresti emisiunea preferata.

7. „Omisiunea” demachierii

Recunoaste, ti se intampla si tie: te culci fara sa te demachiezi. Ti-e lene, ti-e prea somn, te gandesti ca „doar n-o sa mor daca dorm o noapte nedemachiata”, dar tenul tau nu este de acord.

Mai devreme sau mai tarziu, se vor face vazute ridurile, pete sau portiuni de piele uscata. De altfel, nici genele tale nu vor mai fi la fel de puternice daca sunt acoperite non-stop cu rimel.

Citește și:

Sfat: tine cateva dischete demachiante si, respectiv, laptele demachiant in noptiera de langa pat.

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.