Setari Cookie-uri

Cele mai bune alimente pentru piele

Mananca sanatos pentru o piele stralucitoare!

6. Somon, nuci, ulei de rapita

Aceste alimente sunt bogate in acizi grasi nesaturati, benefici pentru organism, in special pentru o piele frumoasa si mentinerea unei greutati normale.

Nutritionistii Universitatii din Boston spun ca acizii esentiali sunt responsabili pentru sanatatea membranelor celulare care functioneaza ca membrane de protectie impotriva unor factori nocivi. Cu cat acestea sunt mai sanatoase, cu atat tesutul va fi in stare mai buna. In plus, daca memebrana este sanatoasa si rezistenta, aceasta va retine mai mult timp apa in piele si se va deshidrata mai greu.

7. Fasolea rosie

Acest aliment este bogat in zinc iar ultimele studii arata ca exista o legatura directa intre nivelul de zinc din organism si cosurile sau petele neplacute de pe fata, deoarece acesta joaca un rol de antibiotic.
Consumul recomandat de fasole rosie este de aproximativ 120 gr o data la cateva zile.

Citește și:

8. Ceai verde

Printre principalele calitati ale ceaiului verde se numara arderea grasimilor, stimularea cerebrala si diureza corecta. De asemenea, ajuta la scadearea gradului de cholesterol. De curand s-au demonstrat si proprietatile sale anticancerigene datorate continutului de epigallocatechin (EGCG), un antioxidant de 100 de ori mai puternic decat vitamin C.

Consumul regulat de ceai verde impiedica formarea celulelor cancerigene si se crede ca le poate anihila pe cele deja existente.
Ceaiul obtinut prin oprirea procesului de fermentare stimuleaza sistemul imunitar si distruge radicalii liberi, incetinind astfel procesul de imbatranire a pielii.

9. Cafeaua

Consumul unei cani de cafea pe zi reduce riscul de aparitie a cancerului de piele cu aproximativ 10% cu conditia ca acest obicei sa nu fie insotit si de o tigara sau doua. De asemenea, cafeaua imbunatateste sistemul sanguine. In urma consumului moderat de cafea, sangele circula mai bine prin organism si oxigeneaza mai bine pielea.

Citește și:

10. Painea integrala, cereale, curcan, ton

Aceste alimente au in comun seleniul. Acesta este un oligoelement adica un element chimic gasit in organism in cantitati minuscule dar esential pentru dezvoltarea acestuia, cu rol hepatopretector.
Efectele sale asupra pielii sunt antioxidante si previn imbatranirea celulelor. In plus, acesta stimuleaza productia de anticorpi.


sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.