Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut - Clinica Psievolution explica cum frumusetea se invata sau se creaza.

De ce are nevoie femeia de incredere? Ii poate da increderea o frumusete cu care nu a inzestrat-o natura? Da. Frumusetea tine de mai multe aspecte. Poate pleca intradevar de la estetica, dar daca nu avem norocul unei frumuseti evidente asta nu inseamna ca trebuie sa disperam sau ca nu putem fii fericiti. Frumusetea se poate invata, se poate crea.

Cum poate o femeie sa isi creeze o imagine mai buna?

O imagine se creaza in timp. Ingredientul de la care se pleaca este stima de sine. Avem nevoie de incredere, avem nevoie sa stim ca se poate. Si asta cred ca este cel mai dificil aspect. In cabinet vin femei frumoase care se simt urate sau femei sa spunem “normale” care se considera frumoase. Pentru a nu cadea in plasa unei filosofii marunte putem spune ca totul incepe in copilarie, atunci cand auzim pentru prima data cum suntem. Parintii sunt primii care ne fac cunostinta cu noi, ei sunt cei care pun o prima caramida la esafodajul stimei de sine. Apoi avem o viata intreaga inainte prin care putem corecta primele impresii. Din adolescenta tanara devine din ce in ce mai putin dependenta de ce i-au spus parintii si din ce in ce mai atenta la ce ii spun colegii sau prietenii. Aceasta perioada este foarte importanta si poate contine o seama intreaga de decizii care ii pot afecta viata pana la o varsta inaintata.

Foto interior si prima pagina: femeie naturala, frumoasa, Shutterstock

Care sunt acele decizii care ii pot afecta viata intr-un mod negativ?

Haideti sa incercam sa ne referim la aceasta perioada intr-un mod pozitiv. Deciziile bune care ii pot stimula stima de sine sunt urmatoarele:

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: