Setari Cookie-uri

10 exercitii simple de fitness

Deja este cunoscut faptul ca aspectul fizic conteaza foarte mult. Pentru femeile care nu au timp sa faca sport pentru a-si intretine corpul sau doar nu le place sa depuna efort fizic, revista O, The Oprah Magazine vine in ajutorul lor: 10 exercitii simple de fitness, care nu necesita echipament sportiv, un antrenor personal sau prea multa energie consumata.

Cand astepti sa iti vina randul la banca, la supermarket sau la magazin, executa un exercitiu simplu si usor, insa foarte bun pentru imbunatatirea echilibrului si pentru prevenirea artritei.

Stai cu picioarele putin departate si cu umerii drepti. Inspira si expira in mod regulat si indoaie putin picioarele. Incordeaza-ti abdomenul pentru cateva secunde, apoi relaxeaza.

Acest exercitiu trebuie facut zilnic pentru cateva minute, fiind nevoie doar de o singura serie de exercitii.

5. Indreapta-ti coloana

Coloana vertebrala are foarte mult de suferit din cauza obiceiului de a sta cocosati sau pe o parte (asezati pe un scaun). De aceea sunt necesare cateva exercitii simple, insa foarte folositoare pentru sanatatea coloanei si, implicit, a corpului.

Pentru a indrepta coloana, stai in picioare cu palmele intoarse pe fese (ca si cum ai baga mainile in buzunarele de la pantaloni). Arcuieste putin spatele pana simti presiune. Stai in aceasta pozitie pentru cateva secunde, relaxeaza, apoi repeta exercitiul de inca doua ori si odata la cateva ore.

6. Abdomen de belly dancer

Majoritatea antrenorilor de fitness spun ca abdomenul lucrat se obtine destul de greu si necesita multa munca si sudoare. Ei bine, iata ca exista un exercitiu simplu care poate fi efectuat atat acasa, in fata televizorului, cat si in masina sau la birou.

Tot ce trebuie sa faci este sa stai pe un scaun cu spatele drept. Inspira adanc si relaxeaza muschii abdominali, apoi expira si incordeaza abdomenul cat de mult poti. Stai asa pentru cateva secunde, dupa care relaxeaza.

PENTRU FUND SI PICIOARE

7. Incordeaza fesele

Stai pe scaun cu spatele drept si cu muschii abdominali incordati. Incordeaza fesele, numara pana la 5, apoi relaxeaza. Executa acest exercitiu cat de des poti deoarece nu vei lucra doar muschii fesieri, ci si abdomenul.

8. Stai pe varfuri

Stai in picioare, cu spatele drept si sprijina-te de o masa, un scaun sau un birou (orice solid care sa iti mentina greutatea). Un picior lasa-l putin in spate (la vreo 3 centimetri fata de celalalt) si ridica-te pe varfuri. Stai in aceasta pozitie pentru 3 minute, apoi executa mici ridicaturi pe varfuri (20-30 de repetari). Relaxeaza si executa inca 2 serii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.