Setari Cookie-uri

7 greseli comune la sala de fitness

Pentru o multime de oameni, inceperea exercitiilor la sala de sport este cel mai dificil pas, insa obtinerea unui rezultat multumitor poate fi la fel de dificil. De aceea este foarte importanta executarea corecta a exercitiilor fizice si concentrarea mintii.

Pentru o multime de oameni, inceperea exercitiilor la sala de sport este cel mai dificil pas, insa obtinerea unui rezultat multumitor poate fi la fel de dificil. De aceea este foarte importanta executarea corecta a exercitiilor fizice si concentrarea mintii.

Iata cele mai intalnite greseli pe care le fac persoanele care merg la sala de fitness:

1. Lectura pe banda de alergare

La sala cu totii avem un timp limitat. Daca nu planuiesti sa mergi mai mult de o ora pe banda, lasa cartea deoparte si concentreaza-te asupra exercitiului. Incearca sa lucrezi alternativ, in intervale lente si apoi rapide.

Daca doresti sa iti lucrezi cu adevarat muschii inclina usor banda de alergare. Acest exercitiu este bun atat pentru arderea grasimilor si cresterea masei musculare, cat si pentru lupta impotriva plictiselii. In plus, 10 minute de astfel de exercitii egaleaza cu pana la 30 de minute de mers lent.

2. Stretching-ul inainte de antrenament

Stretching-ul se realizeaza intotdeauna dupa terminarea exercitiilor fizice, si nu inainte de antrenament. Inainte de inceperea exercitiilor poti merge putin pe jos pentru a iti relaxa corpul.

Streching-ul de dupa antrenament este necesar deoarece elibereaza tensiunea acumulata iar intinderea muschilor reduce febra musculara.

3. Consumul de apa rece in timpul antrenamentului

Stim cu totii ca apa este foarte importanta deoarece hidrateaza organismul si de aceea trebuie consumata in timpul si dupa antrenamente. Ceea ce nu stim este ca apa la temperatura camerei hidrateaza mai bine corpul decat apa rece.

4. Aceleasi exercitii executate de fiecare data

Desi crearea unei rutine in privinta exercitiilor iti ofera incredere in fortele proprii, efectuarea acelorasi miscari in mod constant va duce la construirea musculaturii doar in zona in care se lucreaza. Pentru un corp bine lucrat si frumos proportionat, este indicat sa lucrezi diferite exercitii care vizeaza toti muschii corpului.

5. Sari peste un antrenament

Este important sa iti faci timp si sa mergi la sala. Chiar si 10 minute de exercitii au un impact foarte mare asupra corpului tau. In momentul in care esti extenuata, poti realiza cateva exercitii usoare acasa: abdomene, ridicari de greutati sau sarituri cu coarda.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.