Setari Cookie-uri

3 Tehnici Simple de Relaxare

Viata devine din ce in ce mai rapida si agitata iar pe masura ce acest lucru se intampla noi suntem din ce in ce mai stresati. Responsabilitati mari, probleme mari, frustrari mari, toate acestea sunt motive pentru un nivel de stres in crestere. Intr-o doza mica stresul poate fi util, daca esti tipul de persoana pentru care presiunea functioneaza pe post de benzina acesta te poate ajuta sa lucrezi mai repede si mai bine. Insa atunci cand functionezi zi si noapte pe baza de stres, corpul si mintea ta vor suferi consecintele.

2. Detensionare musculara progresiva

Acesta tehnica presupune un proces in doi pasi in care iti incordezi si relaxezi gradual diferite grupe musculare din corp. Trebuie sa iti incordezi la maximum muschii, sa ii tii incordati pentru cateva secunde, sa ii relaxezi normal iar apoi sa continui relaxarea in mod constient atat de mult cat poti. Vei observa ca atunci cand iti incordezi muschii ii poti mai apoi relaxa mai mult decat daca ai fi incercat sa ii relaxezi direct.

Pentru a te pregati pentru aceste exercitii intinde-te si intinde mainile pe langa corp cu palmele in jos. Ai grija sa porti o imbracaminte comoda si sa nu fii incaltata. Inainte de a incepe incearca sa faci cateva exercitii de respiratie. Specialistii iti recomanda sa incepi de la picioare si sa urci treptat pana ajungi la muschii fetei. Pastreaza fiecare grupa de muschi incordata cat timp numeri pana la 15 dupa care concentreaza-te asupra relaxarii muschilor pana partea respectiva a corpului devine moale. Ramai in aceasta stare relaxata pentru alte 15 secunde timp in care respira adanc. Treci apoi la urmatoarea grupa de muschi.

Urmareste urmatoarea secventa: laba picior drept, laba picior stang, pulpa picior drept, pulpa picior stang, coapsa picior drept, coapsa picior stang, solduri si fund, abdomen, piept, spate, palma si mana dreapta, palma si mana stanga, gat si umeri, muschii fetei. Pentru incordarea mainilor trebuie mai intai sa strangi pumnul. La finalul intregii serii de exercitii scutura mainile cu putere.

3. Exercitii de relaxare prin imaginatie

Aceste exercitii te ajuta sa indepartezi stresul prin crearea impresiei de pace. Ele sunt o variatie simplificata a exercitiilor de meditatie. Pentru a indeparta stresul trebuie sa iti imaginezi o scena in care tu te simti bine astfel incat sa poti lasa deoparte anxietatea si tensiunea. Nu exista o singura imagine care sa calmeze pe toata lumea de aceea esti libera sa alegi orice amintire ce iti convoaca sentimente de liniste si in care te simti protejata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.