Setari Cookie-uri

3 Tehnici Simple de Relaxare

Viata devine din ce in ce mai rapida si agitata iar pe masura ce acest lucru se intampla noi suntem din ce in ce mai stresati. Responsabilitati mari, probleme mari, frustrari mari, toate acestea sunt motive pentru un nivel de stres in crestere. Intr-o doza mica stresul poate fi util, daca esti tipul de persoana pentru care presiunea functioneaza pe post de benzina acesta te poate ajuta sa lucrezi mai repede si mai bine. Insa atunci cand functionezi zi si noapte pe baza de stres, corpul si mintea ta vor suferi consecintele.

Fie ca alegi o amintire dintr-o vacanta sau o imagine draga din copilarie, este important sa te fi simtit bine in mediul respectiv. Patrunde treptat in imaginea respectiva si lasa gandurile pozitive sa iti inunde mintea punand, in acelasi timp, deoparte gandurile ce iti provoaca stres astfel incat mintea ta sa se relaxeze. Incearca sa retraiesti momentul respectiv intr-o maniera cat mai fidela concentrandu-te asupra a ceea ce poti mirosi, vedea, auzi, gusta si atinge. Aceasta tehnica functioneaza cu atat mai bine cu cat introduci cat mai multe detalii senzoriale. Idea din spatele acestei tehnici e ca imaginea din mintea ta iti va concentra gandurile asupra a ceea ce vezi distantandu-te de situatia stresanta.

Printre tehnicile ce s-au dovedit a fi extreme de eficiente in reducerea stresului se numara si meditatia, yoga si tai chi insa acestea se invata sub supreveghere directa fiind putin mai dificile.

Un articol de Ioana I.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.