Cu un continut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor, proteina si un procent foarte scazut de grasimi, lintea are proprietati nutritive valoroase.
Lintea contine vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9), vitaminele A, C, E, K, cupru, carbohidrati, calciu, seleniu, zinc, acizi grasi Omega 3 si Omega 6. Ea nu contine colesterol, aduce un aport caloric de aproximativ 110-160 kcal/100g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare.
Lintea este o sursa importanta de antioxidanti, compusii care apara celulele organismului de actiunea nociva a radicalilor liberi, raspunzatori de aparitia afectiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer si a altor boli asociate imbatranirii.
Fibrele solubile pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin actiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sange. Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin incetinirea asimilarii glucozei din alimente.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- De Ziua Mondială a Veganismului - Sfaturi de specialitate pentru cei care doresc să devină vegani
- Ţii post sau eşti vegan? Iată cum poți obține proteinele necesare, chiar și cele prezente în surse de origine animală!
- Cum să folosești mierea de tei în tratarea răcelii și a tusei
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: Anastasia_Panait Shutterstock