Setari Cookie-uri

Cum sa dezvolti Prezenta Zen? Trucul simplu pentru a opri sporovaiala mintii

Mindfulness are rolul de a te face constienta si de a participa la prezent. Prezenta Zen iti permite sa te ocupi de situatie direct, fara a fi distrasa de nimic.

Cum sa dezvolti PREZENTA ZEN?

Mindfulness are rolul de a te face constienta si de a participa la prezent. Prezenta Zen iti permite sa te ocupi de situatie direct. De exemplu, poti alege sa participi la orice argument cu prietenii si familia. Nu poti fi provocata sub nicio forma deoarece esti constienta de ceea ce faci si de sufletul tau. Alegerea pe care o faci este extrem de importanta atunci cand vine vorba de atentie.

Unii practicanti de mindfulness vorbesc de "sinele observator", o parte din tine care se afla in liniste in fundalul constiintei tale. Unii ii spun "martorul". Acest observator, care esti tu insati, iti monitorizeaza gandurile, reactiile, sentimentele, impulsurile si comportamentul tau.

Un alt nume pentru acesta ar putea fi constiinta. Vocea interioara care te impiedica sa faci ceva rau si te ajuta sa alegi cea mai buna cale.

Citește și:

Asculta aceasta voce, asculta observatorul. Cu cat asculti mai mult, cu atat mai clar vei auzi si cu atat mai util se poate dovedi acesta.

Observatorul tau nu te va judeca si nici nu te va pedepsi pentru nimic. Iti va raporta doar observatiile astfel incat sa fii constient de ceea ce ai facut sau ai de facut. Acest lucru iti poate oferi sansa de a intrerupa activitatile tale si de a reflecta asupra actiunilor sau cuvintelor tale.

Prezenta Zen nu este un guru care sa te calauzeasca prin misterele lumii. Vine din interiorul tau, din constiinta ta, adanc din sufletul tau. Mindfulness este o practica naturala si normala. Nu te face o persoana ciudata... te face o fiinta umana mai buna.

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.