Setari Cookie-uri

5 Mantre pentru un Craciun sanatos

Craciunul este chiar dupa colt si, in timp ce acest lucru ar trebui sa fie un moment plin de bucurie si entuziasm, pentru multi oameni vine cu stres nedorit si anxietate.

Craciunul este chiar dupa colt si, in timp ce acest lucru ar trebui sa fie un moment plin de bucurie si entuziasm, pentru multi oameni vine cu stres nedorit si anxietate. Cadouri, intalniri familiale, multa mancare, ce sa mananci pentru a nu lua in greutate... toate aceste aspecte pot provoca mult stres. Si, desi trebuie sa le facem fata pentru a ne bucura de un Craciun frumos si relaxant, din pacate prea multi oameni nu reusesc sa vada dincolo de nebunia din perioada sarbatorilor.

foto interior si prima pagina: Anastasia_Panait Shutterstock

Am gasit pe asuarinaforsyth 5 mantre ale unui medic nutritionist pentru a avea un Craciun sanatos:

1. Renunta la ideea perfectiunii

Renunta la a te mai gandi la cum trebuie sa mananci si doar invata sa te bucuri de tine. Craciunul tine doar o zi si ne ofera o ocazie speciala de a petrece clipe de poveste alaturi de familie si prieteni. Este mult mai important sa ne concentram atentia asupra relatiei pe care o avem cu oamenii dragi din viata noastra. Consolideaza-ti legaturile cu acestia in loc sa numeri fiecare lingura de mancare pe care o bagi in gura.

Citește și:

2. Permite-ti sa mananci ceea ce simti

Majoritatea gospodinelor gatesc o multitudine de mancaruri in perioada sarbatorilor, iar acest lucru poate provoca un sentiment de anxietate si pierderea controlului pentru persoanele care tin dieta sau au o limita la anumite alimente. Daca ne indepartam de listele de produse alimentare "bune" si "proaste" pe care le-am creat pentru noi insine si ne schimbam scopul de a manca, de a ne hrani corpul si a de a ne face sa ne simtim bine, putem alege mancarea care ne va satisface cu adevarat.

Si daca simti ca iti este dificil sa te abtii de la mancare sau sa mananci doar ce trebuie, te poti intreba "Ce simt acum?" si "Corpul meu chiar are nevoie de asta?". Acest lucru te va ajuta sa alegi mancarea de care simti ca ai nevoie in acel moment si sa te simti mult mai multumita de deciziile facute.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.