Setari Cookie-uri

8 Moduri de a opri atacurile de panica

Atacurile de panica pot fi infricosatoare si se pot intampla in orice moment. Iata cateva strategii pe care le poti folosi pentru a incerca sa opresti un atac de panica.

Atacurile de panica se intampla brusc si vin cu o intensitate puternica de frica, panica sau anxietate. Ele sunt coplesitoare si au simptome fizice si emotionale. Potrivit healthline, multi oameni care sufera de atacuri de panica ar putea avea dificultati de respiratie, transpiratie profunda, tremuraturi si batai rapide ale inimii. Altii pot simti dureri un piept si un sentiment de detasare de realitate sau chiar de ei insisi in timpul unui atac de panica, asa ca ajung sa creada ca au un atac de cord.

atacurile de panica se pot vindeca

foto interior si prima pagina: Bruce Rolff, Shutterstock

Atacurile de panica se pot vindeca:

Atacurile de panica pot fi infricosatoare si se pot intampla in orice moment. Iata cateva strategii pe care le poti folosi pentru a incerca sa opresti un atac de panica.

1. Respira profund

In timp ce hiperventilarea este un simptom al atacurilor de panica ce pot creste frica, respiratia profunda poate reduce simptomele de panica in timpul unui atac. Daca iti poti controla respiratia

Citește și:

Concentreaza-te pe respiratia profunda, simtind cu aerul umple pieptul si abdomenul, apoi lasa-l sa iasa usor afara. Inspira numarand pana la 4, tine o secunda respiratia, apoi expira numarand din nou pana la 4.

2. Accepta faptul ca ai un atac de panica

Recunoscand ca ai un atac de panica in loc de un atac de cord, iti poti da seama ca acest lucru este temporar, va trece si ca esti in regula. Indeparteaza-te de teama ca poti muri si concentreaza-te cu adevarat asupra tehnicilor pe care le poti folosi pentru a reduce simptomele pe care le experimentezi.

3. Inchide-ti ochii

Unele atacuri de panica provin de la anumite lucruri care te coplesesc. Daca esti intr-un mediu cu ritm alert, cu multi stimuli, acesta poate alimenta atacul de panica. Pentru a reduce stimulii, inchide ochii - astfel, poti bloca orice stimulent suplimentar si te poti concentra mult mai usor asupra respiratiei.

Citește și:

4. Practica mindfulness

Mindfulness te poate ajuta sa accepti care este realitatea din jurul tau. Cum atacurile de panica pot provoca un sentiment de detasare sau separare de realitate, acest lucru poate combate atacul de panica pe masura ce se apropie sau se intampla.

Concentreaza-te pe senzatiile fizice cu care esti familiarizata, cum ar fi sa iti simti picioarele pe pamant sau sa simti textura hainelor pe palme. Aceste senzatii specifice te readuce in realitate si iti ofera ceva obiectiv asupra caruia sa iti concentrezi atentia.

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.