Setari Cookie-uri

8 Moduri de a opri atacurile de panica

Atacurile de panica pot fi infricosatoare si se pot intampla in orice moment. Iata cateva strategii pe care le poti folosi pentru a incerca sa opresti un atac de panica.

5. Gaseste un obiect pe care sa il focalizezi

Unii oameni considera util sa gaseasca un singur obiect asupra caruia sa isi concentreze toata atentia. De exemplu, te poti concentra asupra ceasului care este intotdeauna in miscare. Descrie modelele, culoarea, formele si marimea obiectului asupra caruia iti concentrezi intreaga atentie. Fii atenta la acest obiect si este posibil ca simptomele de panica sa dispara.

6. Imagineaza-ti locul tau fericit

Care este cel mai relaxant loc din lume la care te poti gandi? O plaja insorita, cu valuri usoare si apa cristalina? O casuta din lemn pierduta in munti? Imagineaza-ti ca esti acolo, in locul tau fericit, si concentreaza-te pe cat mai multe detalii cu putinta. Imagineaza-ti ca iti lasi degetele in nisipul cald sau ca mirosi aroma puternica de brad. Acest loc ar trebui sa fie unul linistit, calm si relaxanta (evita orasele).

Citește și:

7. Pastreaza lavanda la indemana

Lavanda este cunoscuta pentru ca este linistitoare si ca te scapa de stres. Aceasta te poate ajuta sa te relaxezi. Daca stii ca esti predispusa la atacuri de panica, pastreaza la indemana un ulei esential de lavanda si pune pe antebrate atunci cand sufleri un atac de panica. Inspira miroul. De asemenea, poti incera sa bei ceai de lavanda sau de musetel. Ambele sunt relaxante si linistitoare.

8. Repeta o mantra

Repetarea unei mantre in gandul tau poate fi o practica relaxanta si linistitoare si iti poate lua atentia de la atacul de panica. Fie ca este pur si simplu "Acest lucru va merge mai departe si eu voi fi din nou linistita" sau o mantra personala, repet-o in mintea ta pana cand simti ca atacul de panica incepe sa dispara.

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.