Efectele benefice ale spirulinei

Efectele benefice ale spirulinei

Spirulina are un conţinut ridicat de proteine vegetale şi multiple vitamine are lipsesc în mod normal în cazul unei diete vegetariene.

Spirulina este o algă în formă de spirală bogată în substanţe nutritive, descoperită în lacurile naturale alcaline din America de Sud şi Africa. Timp de secole acastă plantă a reprezentat o parte importantă a regimului alimentar al multor comunităţi.

Din 1970, spirulina a fost din ce în ce mai mult studiată şi cunoscută, fiind utilizată pe scară largă că supliment alimentar.

Spirulina are un conţinut ridicat de proteine vegetale (50-63%) - de trei sau patru ori mai mare decât cel întâlnit în carnea de peşte sau cea de vită - şi multiple vitamine (depăşeşte cu 3-4 ori cantaitatea de vitamina B12 întâlnită în ficatul de animale) care lipsesc în mod normal în cazul unei diete vegetariene.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto: Olga Miltsova Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri