Setari Cookie-uri

4 Moduri de a iesi dintr-o stare de spirit proasta in mai putin de 5 minute

In momentele in care ai o dispozitie negativa, exista cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a iti schimba rapid perspectiva si pentru a iti imbunatati starea de spirit. V-am spus ca totul dureaza mai putin de 5 minute?

Treci printr-un moment dificil si simti ca nu te poti linisti? Stim noi ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta dispozitie proasta care nu doar ca iti poate distruge ziua, insa poate crea si probleme in relatia cu oamenii din jurul tau.

In momentele in care ai o dispozitie negativa, exista cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a iti schimba rapid perspectiva si pentru a iti imbunatati starea de spirit. V-am spus ca totul dureaza mai putin de 5 minute?

1. Mananca ceva sanatos

In momentele in care esti stesata, psihologii iti recomanda sa rontai ceva... MARE ATENTIE!... ceva sanatos. O sursa sanatoasa de proteine sanatoase te poate ajuta sa iti schimbi rapid starea de spirit. Un pahar cu lapte de migdale te poate face sa te simti mai bine aproape imediat.

Alimentele bogate in magneziu te pot ajuta sa iti cresti starea de spirit. De asemenea, fructele si legumele proaspete sunt foarte eficiente pentru a te scapa de o stare de spirit proasta.

Citește și:

2. Incearca aromaterapia

Mirosul de lavanda sau de portocala iti poate imbunatati starea de spirit si scade anxietatea.

Alte uleiuri extrem de eficiente care te pot ajuta in lupta impotriva stresului, a oboselii si frustrarii sunt uleiurile de bergamota, de musetel, de ylang ylang si de salvie.

Poti folosi aceste uleiuri in aromaterapie, insa le poti cumpara, si pune intr-o sticluta cu pulverizator cativa stropi cu multa apa si poti pulveriza prin casa atunci cand te simti stresata. De asemenea, seara, inainte de culcare, pentru un somn linistit si odihnitor, poti pulveriza cativa stropi pe perna.

3. Fa o plimbare

Pentru a iti imbunatati starea de spirit, fa o scurta plimbare in aer liber. Fie ca vorbim despre o plimbare in parc, fie despre cativa pasi facuti in jurul blocului, important este sa iti misti putin corpul astfel incat sa iti poti relaxa mintea.

Citește și:

4. Mediteaza

Atunci cand nu esti in apele tale, incearca sa gasesti 5 minute pentru a medita; intotdeauna spun ca meditatia face minuni pentru spirit si suflet.

In cazul in care nu stii cum sa meditezi, pe Youtube exista cateva sesiuni foarte bune de meditatie ghidata pe care le poti incerca pana cand gasesti care este cea mai potrivita pentru tine.

Citeste si: Meditație pentru începători: 7 motive pentru care să te apuci să meditezi

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.