Cum prepari terciul de ovaz pentru o digestie buna

Cum prepari terciul de ovaz pentru o digestie buna
Kudika
19 Martie 2020

Un bol cu terci de ovaz este un mic dejun care se potriveste mult mai bine decat variante pe care le alegem vara, precum smoothie sau iaurt.

Dar la fel ca in cazul altor cereale, exista o anumita confuzie in ceea ce priveste ovazul si beneficiile sale pentru sanatate.

Este ovazul nociv pentru sanatate?

Raspunsul clar si raspicat al nutritionistilor este „Nu”. De fapt, taratele de ovaz sunt bogate in fibre solubile care incetinesc digestia, te ajuta sa te simti satula pentru o perioada mai lunga de timp si mentin un nivel constant al energiei. Un alt beneficiu este acela ca ovazul poate sa scada nivelul colesterolului „rau” LDL. Fulgii de ovaz sunt cereale integrale, ceea ce inseamna ca sunt bogati in fibre si ajuta digestia.

In afara de fibre, ovazul contine proteine si numeroase vitamine si minerale, printre care magneziu, vitamina B1, mangan si zinc.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main: Julia Sudnitskaya, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri