Setari Cookie-uri

10 alimente care reduc stresul: Ce trebuie sa mananci in aceasta perioada

Alegerile alimentare gresite iti pot accentua stresul. Aceste alimente recomandate de nutritionisti te ajuta sa te calmezi si sa adopti o dieta echilibrata.

Cand te simti stresata, este posibil sa resimti si efectul unor alegeri alimentare nesanatoase. „Daca suntem stresati, tindem sa nu mai realizam ce facem si ne indreptam spre mancare pentru ca ne face sa ne simtim bine si ne distrage atentia”, spune Abby Langer, detinatoarea platformei Abby Langer Nutrition din Toronto. Unele alimente precum ciocolata, chipsurile de cartofi, puiul prajit, cartofii prajiti, produc rapid satisfactie, asa ca de multe ori mancam ca sa obtinem imediat aceasta senzatie.

Acest obicei poate exacerba problema, scrie MSN. „Inghetata si chipsurile te fac sa te simti bine pe termen scurt, dar pe termen lung iti pot afecta sanatatea, iar nivelul de stres se inrautateste. Cand te simti epuizata trebuie sa ai grija de corpul tau, nu sa-l chinuiesti si mai rau cu junk food”, spune Abby Langer.

Citește și:

Organismul are un raspuns fizic la stres (muschii tensionati, glicemia crescuta, schimbari ale ritmului respiratiei si ale pulsului cardiac) atunci cand hormonii precum adrenalina, noradrenalina si cortizolul sunt pompati in sistem.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.