Setari Cookie-uri

9 alimente magice pentru dieta ta zilnica

Alimente pe care le poti manca zilnic!

alimente Sa ai o dieta perfect sanatoasa poate fi dificil si, la un moment dat, frustrant. La urma urmei, de ce te-ai abtine sa mananci ceea ce iti place. Cata vreme reusesti sa pastrezi un echilibru, micile ”scapari” sunt permise.

Atata vreme cat din dieta ta nu lipsesc alimentele bogate in substante nutritive, anti-inflamatorii, alcaline, care sustin buna functionare a sistemului digestiv, corpul tau iti va fi recunoscator. Iata noua dintre acestea, care nu trebuie sa lipseasca din frigiderul tau. Iti garantez ca sunt si foarte gustoase.

Incerc sa-mi schimb dieta in mod regulat, mai ales cand se schimba anotimpurile, dar exista o mana de alimente pe care le mananc pe tot parcursul anului si rar merg o zi fara. Acestea sunt ambalate cu substante nutritive care lupta impotriva inflamatiei, sustin sanatatea hormonului meu si tin bacteriile intestinului in forma de varf. Iata alimentele pe care le mananc zilnic:

Citește și:

1. Semintele de Chia

Semintele de Chia contin fibre, proteine, omega-3, vitamine si minerale esentiale precum calciu si magneziu. Poti combina semintele de chia cu mango si lapte de nuca de cocos pentru un gust delicios.

2. Legumele cu frunze verzi

Incearca sa mananci o portie uriasa de legume cu frunze verzi zilnic. Iti poti face o salata sau chiar un smoothie.

3. Ceaiul din plante

Acesta poate inlocui cu succes cafeaua sau te poate ajuta sa ai un somn odihnitor. Bea o ceasca de ceai de musetel sau valeriana in fiecare seara inainte de culcare si un ceai detoxifiant pe parcursul zilei. Ceaiul de menta are efect energizant.

4. Nucile si unt de nuci

nuci Daca mananci putina carne (sau deloc), nucile sunt o sursa importanta de proteine si de grasimi sanatoase. Printre acestea, la loc de cinste se afla nucile de macadamia si de Brazilia. Opteaza pentru unt de cacao si de migdale si mai rar pentru unt de arahide. Il poti combina cu mar, banana sau fulgi de ovaz

Citește și:

5. Legumele crucifere

Acestea reprezinta o uzina de energie dar au si un gust foarte bun. Ce poate fi mai bun decat conopida cu smantana sau broccoli cu humus?

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.