Setari Cookie-uri

4 alimente pentru buna ta dispozitie

Alimente minune care te ajuta sa treci cu bine de sezonul rece!

Zilele din in ce mai scurte ne pot afecta starea de spirit insa alimentele pot fi un aliat pretios in mentinerea unei stari optimiste si a unui zambet autentic. La urma urmei, avem atatea motive sa ne bucuram de lunile care vin chiar daca ne lipseste caldura soarelui. Iata cele patru alimente minune care te vor ajuta sa treci cu bine de sezonul rece.

Alimente minune pentru buna noastra dispozitie

1. Pestele

alimente sanatoase foto: Foxys Forest Manufacture, Shutterstock

Aceasta se datoreaza prezentei acizilor grasi Omega-3 care ajuta la o buna functionare a creierului. Un studiu efectuat in Finlanda a demonstrat ca, cu cat consumul de carne de peste este mai ridicat, cu atat scade riscul aparitiei depresiei si a tendintelor suicidare este mai scazut. Incearca sa introduci in meniul tau peste precum macroul, sardinele, somonul sau heringul saptamanal.

Citește și:

2. Carnea de curcan

alimente sanatoase foto: Sea Wave, Shutterstock

Carnea de curcan contine un aminoacid care stimuleaza productia de serotonina din organism. Serotonina este acea care ne mentine fericite si optimiste. Serotonina reglementeaza de asemenea apetitul si somnul, avnad legatura si cu memoria si dorinta sexuala. Atunci cand exista o deficienta de serotonina, apare depresia.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.