Setari Cookie-uri

Ziua 2: La iaurt inainte, la placinte inapoi!

Concluzia primei zile: cea mai dificila parte din aceasta dieta (din orice dieta sanatoasa!) este sa mananc doar trei mese pe zi, la ore aproape fixe. M-am gandit toata ziua la masa de pranz, iar mai apoi, odata terminat pranzul, la cea de seara.

Concluzia primei zile: cea mai dificila parte din aceasta dieta (din orice dieta sanatoasa!) este sa mananc doar trei mese pe zi, la ore aproape fixe. M-am gandit toata ziua la masa de pranz, iar mai apoi, odata terminat pranzul, la cea de seara. Mi-am dat seama cu acest prilej ca, ori de cate ori vizitam colegii de la etajul 2, furam cate un covrigel sau o patratica de ciocolata pe care nu le contorizam drept "mancare". Si mi-am dat seama ca am un obicei tare prost de a manca aproape permanent: un covrigel, un pufulet, un merisor, o ciocolatica. Ba la un moment dat chiar m-am trezit "pescuind" cerealele glazurate in iaurt din punga de Nestle Fitness. Sa va spun drept, sunt ambrozie curata. Iaurtul aduce mai mult a ciocolata alba. Si este obscen de placut sa tii dieta cu ceva atat de gustos. Aproape ca mi-e teama ca totul este prea frumos ca sa fie adevarat. Insa, sunt sigura, dieta va functiona spectaculos fie si numai pentru ca imi impune standarde de bun simt in privinta cantitatilor si a orelor de masa.

De ce sunt importante orele de masa?


Orele fixe de masa sunt importante in orice dieta. In primul rand pentru ca tubul digestiv functioneaza si el dupa un program. Are nevoie sa se pregateasca pentru masa. Are nevoie sa stie, cu ceva timp inainte, ca urmeaza sa primeasca mancare. Iata de ce, ritualul mesei este important, anticiparea bunatatilor nu este numai placuta, ci si sanatoasa.

Vai, ce-as anticipa acum un strudel!

Mi-am promis insa ca nu ma voi abate de la dieta: am mancat micul dejun si pranzul sub forma de cereale cu lapte degresat si am lasat cina drept masa “haioasa”. Explicatia era logica desi actiunea pare cam anapoda: fiind ziua Alexandrei, ma asteptam sa cad in pacat. Exista totusi un Dumnezeu al dietelor. Pastele comandate pentru cina nu au fost chiar grozave.

De ce imi place dieta?

Pentru ca toate cele trei mese sunt flexibile din toate punctele de vedere:

O data, pentru ca pot lua masa “haioasa” oricand aleg eu. Ceea ce imi permite sa ies in oras cu prietenii, sa ma infrupt din belsug la micul dejun sau sa ies la masa la pranz cu oricine fara a da nastere unei situatii jenante.

Apoi, imi place foarte mult fiindca aceasta dieta satisface pofticioasa din mine. Pot stabili singura meniul pentru masa “haioasa” in functie de ce visez noaptea. Spre exemplu, acum am visat sushi. Mmmmm, numai gandul imi provoaca frisoane de placere! Dar asta este o poveste pentru o alta masa haioasa.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.