Setari Cookie-uri

Herbalife anunta rezultatele studiului "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor"

Studiul intitulat "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor" isi propune sa identifice obiceiurile romanilor cu privire la stilul de viata.

Obiceiuri legate de nutritie si dieta

Numarul romanilor care au tinut mai mult de o dieta in ultimul an a crescut cu 6 procente, insa numarul celor care au reusit sa tina dieta mai mult de o luna a scazut cu 6%.

Doar 1% dintre respondenti considera ca o dieta echilibrata se traduce prin mese echilibrate, fara excese culinare si o buna proportie a nutrientilor, in timp ce 74% considera ca un program regulat de mese reprezinta o dieta echilibrata.

Cei care au inceput sa tina o dieta au investit timp in a se educa cu privire la nutritia echilibrata. Cea mai mare schimbare pe parcursul unei diete a reprezentat-o scaderea consumului de carbohidrati – cu 12% mai multi romani fata de 2011 au realizat acest lucru pe parcursul unei diete.

Principala sursa de informatii legate de diete continua sa fie internetul, cu o crestere de popularitate de 2% fata de anul trecut, urmata de medicul nutritionist, pe locul doi.

Citește și:

Dr. Luiza Pirvu, medic nutritionist, recomanda: "Pentru un stil de viata sanatos trebuie sa consumam echilibrat alimente care sa contina o diversitate de nutrienti esentiali. Alegerea unui regim alimentar drastic risca sa reduca in mod considerabil caloriile si cantitatea de nutrienti, incat poate declansa probleme serioase de sanatate. Pentru a pierde in greutate si a ne mentine sanatosi si in forma e bine sa ramanem constant la un regim bogat in nutrienti, dublat de o hidratare corespunzatoare. In special, trebuie sa limitam consumul de zahar, fainoase rafinate si grasimi saturate. "

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.