"Femeia nu este inferioara barbatului si nici superioara lui, iar despre egalitate nici nu poate fi vorba." spunea Bernard Shaw. Femeile au uitat sa fie femei, transformandu-se in jucaria barbatilor. Multe dintre noi nu mai au demnitate, nu mai au incredere in propria persoana si si-au pierdut speranta. Am devenit simple marionete pentru societate, femeia fiind vazuta precum o jucarie sexuala, fara minte, intotdeauna dominata de barbat. Corpul nostru a ajuns sa fie cartea de vizita cu care ne afisam in fata necunoscutilor.

1. Noi suntem singurele care pot schimba ceva

Niciodata nu am fost o feminista convinsa, insa nici o persoana misogina nu ma pot considera. Am tinut partea adevarului si dreptatii. Nu spun ca trebuie sa avem barbatii la picioare, insa trebuie sa invatam sa ne educam reciproc pentru a primi respectul cuvenit. Daca showbiz-ul promoveaza doar pitipoance si femei imature, siliconate si botoxate, care umbla dupa baietasii cu bani, asta nu inseamna ca acesta este etalonul feminin. Exista femei simple, femei pentru care aspectul fizic nu conteaza atat de mult, femei mature in gandire si femei independente.

2. Trebuie sa invatam ca dragostea nu doare

O relatie nu te lasa fara aer, nu iti inchide orizonturile si nici nu te sufoca. O relatie de iubire este unica, pasionala, matura si ametitor de frumoasa. Intr-adevar, nu totul este roz, unele momente sunt dificile, dar scurte deoarece dragostea adevarata trece peste toate obstacolele, indiferent de festele pe care ni le joaca viata. Exista femei care se simt legate de partenerul lor de viata deoarece considera ca acesta este singurul lor sprijin. Astfel de femei accepta orice, sa fie inselate, batjocorite, mintite sau chiar lovite deoarece, pentru ele, familia este sfanta. Da, intr-adevar, familia este cea mai importanta parte a vietii, dar in momentul in care aceasta se destrama, nu trebuie ca tu sa fii leucoplastul invizibil care o tine lipita. Increderea in propria persoana poate fi regasita, iar fortele interioare pot fi recontrolate pentru ca tu, femeie, mama si sotie umilita, sa iti poti gasi curajul de a razbate si a porni de la capat. Trebuie sa invatam sa fim femei, sa cerem respect, siguranta, protectie si sa avem dreptul la o viata asa cum ne dorim. Nimic nu este imposibil, trebuie doar sa continuam sa visam si sa intelegem adevaratul sens al sintagmei “fericire in familie”. Fiecare dintre femei se prefera in locul celorlalte si pentru fiecare femeie exista cel putin un barbat care o prefera pe ea in locul celorlalte.” – Simone de Beauvoir.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: