“Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el.”, spunea Sarah Jessica Parker, fabuloasa fabuloaselor. Trebuie sa ii dau dreptate.

Barbatii nu mai sunt ce erau in trecut. Acum ei sunt mai preocupati de parul de pe picioare decat de cum sa invete sa agate o femeie.

Inca din copilarie barbatii sunt “feminini”

Foto: Shutterstock.com

La ce sa mai viseze fetele din ziua de azi daca nici macar baietii nu mai viseaza sa ajunga barbati adevarati? Stau si se joaca ore intregi pe laptop, butonand o telecomanda cu patru butoane, incearca sa ii imite freza de mop a lui Justin Bieber si il asculta pe Connect-R cu a lui Vara nu dorm.

Se dau cu lac de unghii transparent (unii mai indrazneti – emo -, opteaza si pentru lacul negru. Daca i-ar vedea bunica ar crede ca a crapat Iadul si au iesit toti dracii afara), stau mai mult decat femeile in fata oglinzii pentru ca si cea mai mica suvita de par sa fie aranjata, poarta tricouri stramte si decoltate, cu lanturi la gat… ce vor sa arate? Sani nu au! Cum poate fi sexy un decolteu de barbat? Atunci care mai este rolul sanilor la femei?

Mi-e frica sa intreb, dar zic sa risc: Unde sunt barbatii aia puternici, pe care ni-i descria Sandra Brown in cartile ei?

Va provoc sa iesiti in oras si sa va uitati in jur: Daca vedeti mai mult de doi barbati din care sa tipe testosteronul, sariti pe ei ca altii nu veti mai gasi!

Dar unde sa gasesti daca nici nu iti mai dai seama care este barbatul si care este femeia? Barbatii poarta pantaloni mai stramti decat noi (si nu, nu li se vede cocoselul pentru ca s-a miscorat si mai are putin si se transforma in randunica), pantofi cu talpa inalta si posete pe un singur umar. Ne mai intrebam de unde atatea femei disperate, care se incurca pana si cu barbati insurati? Aia luati sunt luati cu un motiv, nu?

S-au intors vremurile

De cand exista o moda cu parul de pe corp? Vezi barbati cu o piele mai ingrijita ca a femeilor, carora nu le este rusine sa mearga la salon, sa stea capra in fata unei domnisoare timide care nu zice nimic pentru ca este la patron, si cer epilare TOTALA. Fata de la cosmetica imi spunea ca numarul barbatilor care vin la tratamente faciale si epilare continua sa creasca (si este un salon de cartier). Pai cred si eu daca idolul lor a ajuns sa fie Alex Velea, un adevarat Johnny Bravo in persoana: bust de otel, pachete de muschi, freza de cocos si picioare care aduc mai mult a sticksuri. Daca mai sunt si epilate e si mai bine: fragede si rumenite, parca acum au fost scoase din cuptor! Eu ma intreb ce au ei in pantaloni? Cocostarc sau un vierme care se micsoreaza la fiecare tratament facial pe care il fac?

Si te astepti ca un astfel de "mascul" sa aiba grija de tine si sa te protejeze? Cred ca se schimba rolurile: Femeilor le cresc coitele, in timp ce barbatii stau pe LookBook si vorbesc despre fashion sau cauta pe Pinterest cum sa asorteze tricourile roz.

Sa va iubiti

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: