In ciuda faptului ca sexul este un subiect dezbatut pe toate partile si din orice directie, numeroase mituri, prejudecati, minciuni si inventii circula printre oameni, uneori in modalitati subtile. Toate aceste minciuni, raspandite cu voie sau voie, pot avea un impact negativ asupra vietii de cuplu si, in general, asupra vietii sexuale.

Stereotipurile de gen, indiferent ca vorbim de barbati, femei sau persoane transexuale patrund in vietile noastre fara sa ne dam seama si sa construiasca imagini false asupra sexualitatii. Rusinea, refularea dorintelor sau in mare, orice alt tip de nesatisfactie sexuala pot avea originile in aceste minciuni si stereotipuri. Prin urmare, iata care sunt cele mai comune si, in acelasi timp, cele mai nocive minciuni despre sex.

1. Himenul si sangerarea la primul contact sexual sunt semne de virginitate.

In fapt, virginitatea este, mai mult decat orice altceva un construct social. Acesta exista din cele mai vechi timpuri si a fost utlizat pentru a-i garanta barbatului ca orice mostenitor obtinut din casatorie are sangele sau.

Mai mult de atat, valoarea unei femei era echivalenta cu virginitatea ei. In momentul in care ar fi acceptat sa faca sex inainte de casatorie, atunci ar fi fost exclusa din societate iar sanele ei de a se casatori se diminuau considerabil. Mai mult de atat, virginitatea a fost (si este inca) un instrument de a controla sexualitatea femeii.

Cea mai clara dovada ca femeia a fost „pura” pana in ziua casatoriei se crede ca este sangerarea rezultata in urma primului contact sexual. Aceasta sangerare nu se intampla intotdeauna pentru ca himenul este o membrana elastica si nu acopera complet intrarea in vagin.

Mai mult de atat, o parte dintre femei se nasc fara himen sau se rupe in urma unui efort fizic. Prin urmare, sangerarea nu este un semn de virginitate.

2. Exista un singur fel de sex

Conceptul heteronormativ se refera la pierderea virginitatii ca fiind primul contact sexul in care penisul rupe himenul si intra in vagin. O astfel de idee exclude din start sexul anal, de exemplu, sau sexul oral pentru simplu motiv ca nu presupun o „penetrare normala”.

Adevarul este ca intimitatea este diferita pentru fiecare dintre noi, iar experientele sexuale pe care le pot avea oamenii sunt diverse. Nu sunt putine cazurile in care oamenii au ajuns la orgasm prin stimularea altor parti din corp in afara celor sexuale, acte care, in mod evident, nu au presupus penetrare.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: